سس اسپانیول

سس اسپانیول یک سس بر پایه گوشت گوساله یا گوشت گاو است که با روکس غلیظ می شود. این سس در اسپانیا منشا گرفت اما توسط آگوست اسکوفیه (پدر علوم غذایی مدرن) رایج شد. در حالی که به طور کلی به تنهایی سرو نمی شود، اما به عنوان پایه ای برای سایر سس های غنی استفاده می شود، سس اسپانیول از نظر طعم قوی است. به خودی خود، طعم آن گاهی اوقات می تواند ناخوشایند باشد، اما وقتی به عنوان پایه در کنار سایر مواد استفاده شود، خوشمزه است.

این سس به لطف میروپوکس (هویج نارنجی، کرفس و پیاز)، پوره گوجه فرنگی و برگ بو از نظر طعم پیچیده است. سس اسپانیول بلوک ساختمانی برای بسیاری از دستور العمل های سس دیگر است. بافتی شبیه آبگوشت با دهانی غنی و مخملی دارد.

سس اسپانیول در استفاده همه کاره و از نظر طعم پیچیده است. یکی از پنج سس مادر آشپزی فرانسوی است که باید بدانید. این سس غنی و گوشتی را به مجموعه آشپزی خود اضافه کنید تا همه دوستان خود را تحت تاثیر قرار دهید.

طرز تهیه سس اسپانیول - کتاب کاله

طرز تهیه سس اسپانیول

سس اسپانیول از روکس قهوه ای تیره و مایه قهوه ای درست می شود. از سبزیجات، دانه فلفل و برگ بو برای طعم دادن استفاده می کنند و از پوره گوجه فرنگی برای اسیدیته و رنگ استفاده می کنند.

مرحله 1 – در یک قابلمه بزرگ، کره را روی حرارت متوسط آب کنید. میروپوکس (هویج، پیاز و کرفس) را اضافه کنید و حدود 8 دقیقه تفت دهید تا طلایی شود. هر از گاهی هم بزنید.

مرحله 2 – آرد را اضافه کنید و روکس را روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید و مدام هم بزنید. بپزید تا قهوه ای شود، حدود 7 تا 10 دقیقه.

مرحله 3 – آب گوشت گاو داغ را داخل آن بریزید و به طور مداوم هم بزنید تا گلوله نشود. رب گوجه فرنگی، برگ بو و دانه فلفل را با هم مخلوط کنید. مخلوط را به جوش بیاورید و مرتباً هم بزنید.

مرحله 4 – حرارت را کم کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه بدون درپوش بجوشانید تا سس کم شود. هر از گاهی هم بزنید و چربی را از سطح بالایی جدا کنید.

مرحله 5 – سس را از یک صافی مشبک بگذرانید و مواد جامد را دور بریزید.

طرز تهیه سس اسپانیول • غذاپز

با این سس چی سرو کنیم

سس اسپانیول به طور کلی به تنهایی سرو نمی شود، بلکه به عنوان پایه ای برای سایر سس های خوشمزه استفاده می شود. این سس گوشتی معمولاً با گوشت های قرمز مانند استیک، فیله گوشت گاو یا دنده های کوتاه سرو می شود. با این حال، سس های تکمیل شده با استفاده از سس اسپانیوله به عنوان پایه خود را می توان با مرغ، گوشت خوک یا بره نیز سرو کرد.